Lejlighederne

Lejlighederne

De 21 lejligheder fordeler sig på fem forskellige typer og størrelser. Fra de helt små beregnet til enlige eller barnløse par til de største, som typisk passer 3-børns familier.

Alle lejligheder er karakteriseret ved at være tætte, lyse, velgennemtænkte og spændende, ikke mindst p.gr.a. de mange forskudte niveauer, som huset er bygget i. For at sikre sollys til alle, har sydvendte lejligheder direkte udgang til haver og terrasser, mens de nordvendte har en stor indbygget altan.

Se evt. en 3D-model af en typisk lejlighed i mellemstørrelse.

Fællesarealer

Lejlighederne forbindes af to glasoverdækkede gange, kaldet gader, som uden anden opvarmning end sollys byder på en rig fauna af figner, citron-træer, vindruer, bourgonvilla og meget andet. De to gader mødes i husets naturlige centrum, fælleshuset.

Fælleshuset

I fælleshuset foregår en stor del af husets aktiviteter: Seks aftener om ugen (ikke lørdag) spiser alle sammen i restauranten, fællesmøder og mindre møder holdes ved pejsen, og børn og voksne kæmper ved bordfodboldspillet eller bordtennisbordet.

Fælleshuset har i løbet af sommer og efterår 2002 gennemgået en hovedrenovering og har bl.a. fået et splinternyt køkken, nye gulve, møbler og belysning.

Se evt.en 3D-model af en fælleshuset.

Børne-rum

De små børn har deres eget pude-rum, hvor de kan larme så tosset de har lyst, også på en regnvejrsdag. De lidt større har et værelse i tårnet at øve saxofon, hænge ud, se video eller hvad de nu har lyst til. De disponerer selv over lokalets indretning og brug.

S-rum

Bofællesskabet råder over seks S-rum (supplements-rum), som er værelser med toilet og bad, som kan bookes af alle beboere til overnattende gæster, til lektielæsning o.l.. De bliver også i perioder brugt til 'udslusning' af de større børn, der derved får en praktik-periode, før de kastes ud i det virkelige liv uden for bofællesskabet.

Værksteder

Skal der males, snedkereres, ordnes bil, båd eller tylskørter, foregår det lettest i sy-rummet, grovværkstedet, bil-værkstedet eller 'den gule hal'. På den måde flyttes mindre brugte funktioner ud af lejlighederne og ind i fælles faciliteter, som tilbyder forskelligt el-værktøj og andet maskineri.

Vaskerum

Hver gade har et vaskerum med en industrimaskine og en enkelt tørretumbler.

Have

De to gaders 90-grader vinkel omslutter en stor have med fodbold- og boulebane, krydderihaver, frugttræer o.l..